Piristävä kaamosviikko Karkkilassa

Valitsin vaihtokohteekseni Karkkilan, koska halusin vaihtoon nimenomaan täysin erilaiseen kirjastoon kuin missä työskentelen. Porvoo on keskisuuri kirjasto, Karkkila pieni kirjasto, Porvoo on kaksikielinen, Karkkila yksikielinen, Porvoo on itäisellä Uudellamaalla, Karkkila läntisellä reunalla, Porvoossa on käytössä vielä toistaiseksi PallasPro-kirjastojärjestelmä, kun taas Karkkilassa käytetään Auroraa.

karkkila2

Vaihtoviikon aikana pääsin tutustumaan pienen kirjaston arkeen monipuolisesti. Karkkilassa on 9000 asukasta ja kirjastossa 5 työntekijää. Kirjasto sijaitsee paikallisten mukaan ”montussa” vanhassa tehdasrakennuksessa ja siellä on hieno tunnelma. Sain tutustua mm. tapahtumien suunnitteluun, Aurora-kirjastojärjestelmään ja kokoelmatyöhön. Pääsin myös tapaamaan kirjastokoira Kemun ennen lukutuokion alkamista. Karkkilan kirjastossa on mahdollista varata 15 minuutin lukuhetkiä kahdelle kirjastokoiralle. Viikon aikana suunnittelin myös ensi vuodelle Suomi 100-aiheisia kirjanäyttelyitä. Myös Karkkilassa halutaan uudistaa kirjastotilaa ja suunnitteilla on ainakin uusi asiakaspalvelutiski. Tutustuin näihin suunnitelmiin ja kerroin Porvoon kokemuksista.

karkkilan-kaupunginkirjasto-068

Huomiota herättivät ilmavat hyllyt, joihin oli ilo hyllyttää kirjoja. Kirjastossa on toteutettu massiivinen poistourakka, jonka seurauksena kokoelma on supistunut 70 000 niteestä 48 000 niteeseen. Hyllyissä on todella paljon kirjoja esillä ja hyllyt näyttävät houkuttelevilta. Myös hyllynreunusmerkinnät olivat onnistuneita, erityisesti lasten- ja nuortenosastolla. Kokoelma vaikuttaa tuoreelta ja helposti lähestyttävältä, kun hyllyissä on tilaa.

Myös majapaikka Karkkilassa miellytti kovasti, sain yöpyä lähellä kirjastoa vanhassa tehtaanpatruunan talossa, jossa kyllä kelpasi asustella. Muutenkin viikko Karkkilassa oli marraskuun synkkyydestä huolimatta virkistävä ja inspiroiva kokemus. Kaunis kiitos Karkkilan kirjaston mukaville työkavereille!

/ Tiina

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s